• Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House
  • Mason and Wales Architecture - Bendemeer House

Bendemeer House, Bendemeer

  

The design for Lot 22 uses the rural theme of a gable roof design that uses stone and timber claddings, which blends the building into its rural environment., incorporating the strong and elegant gable roof design that is reminiscent of the ‘form of the barn’.

 The design also incorporates a more contemporary element, by placing a tall and spacious dining, living and sitting room hall through the centre of the house.

 The room is like a grand hall, and aligns with a view northward to Arrowtown, and also capturing an outstanding outlook of the Remarkables Mountains. The entrance, garage and loft, and main bedroom wing, have been placed along the eastern side of the house.

The master bedroom incorporates a spacious dressing room and ensuite, and connects to a small private sitting area that doubles as a study, media room, or library. The two other bedroom rooms with ensuites, are placed on the western corners of the main hall. The rooms are formed within their very own ‘barn like’ structures, and are separated from each other, at each end of the house, to create a sheltered courtyard. Opening westward from the living spaces of the grand hall, the courtyard is protected from the wind on three sides. The space leads up a gentle path to a low knoll that provides a raised viewing terrace, surrounded by the mountains. At each end, the house opens out into its own expansive property.

 The dwelling has a sense of seclusion, openness, and freedom, connecting superbly with what is Bendemeer – a place of true peace, in rural and mountain splendour. The Showhome captures this spirit, and will provide the best of modern comfort within a contemporary design. The home is stylish, yet grounded and unpretentious, and is connected to the land.

 

- Mount Farm Ventures Showhome Document

Project Type:

Holiday House

Location:

Bendemeer

Floor Area:

340m2

Website:

Bendemeer

Visit:

Mount Farm Ventures Showhome